7 Dec 2011

ukhwah fillah


orang yang pernah merasai ukhwah kerana Allah je yang faham
manis

:')

Dan bersegeralah kamu kepada ampunan dari Tuhanmu dan kepada surga yang luasnya seluas langit dan bumi yang disediakan untuk orang-orang yang bertakwa,

(yaitu) orang-orang yang menafkahkan (hartanya), baik di waktu lapang maupun sempit, dan orang-orang yang menahan amarahnya dan mema`afkan (kesalahan) orang. Allah menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan. 
[3:133-134]

4 comments:

Puding Karamel said...

'Kita rindu bersua dengan wajah2 ini dalam perjalanan. Bukankah kita belum saling kenal dan baru kali ini bertatap muka?tapi hati rasanya sudah akrab, dan lisan tak tahan untuk segera melempar senyum dan beruluk salam.
Inilah dia, wajah-wajah keimanan. Yang digambarkan rasulullah yang satu menjadi cermin yang lain.Betapa kita merindu wajah-wajah keimanan. Wajah-wajah itu, adalah wajah-wajah saudara kita di jalan Allah'
-petikan Saksikan bahwa aku seorang muslim, by Salim A Fillah-

p/s:angel said kebetulan tu bahasa argentina, tapi saya tetap suka kebetulan tu, sbb ia anugerah allah yg terindah^^kacang pis

Liyana said...

like like like!!! apsal tak perasan quote ini dalam buku tu. haaaaa... *mengalir air mata* tidak pernah menatap wajah tapi ada satu 'rasa'..jazakillah kak...

p/s: couldnt agree more. saje je requote pasal bahasa argentina tu. kan fenomena sekarang ni :P

Anonymous said...

no wonder kata2 yg diluah dari mulut kalian terasa begitu dekat...ayat2 Allah yg dishare terasa hidup,indah, menyiram tiap celah2 di jiwa,mengetuk2,melahirkan ketenangan.. bila bersua , definition penat tiba2 hilang,... rupa2 itulah ukhuwwah fillah
^^

Liyana said...

pertemuan ruh2. itu yang buatkan ia terasa. ukhwah fillah. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...