15 Sep 2012

budi

ahad lepas aku ketinggalan henfon di jatinangor, di kamar adik kesayangan usai berbulatan bersama adik-adik tercenta. selepas itu terus memenuhi undangan ke open house di bandung. baru kusadar henfon tertinggal pula. ingatkan nak ambil lain kali. takkan nak patah balik, sejam lebih perjalanan. termati dengan ingatan

biasa orang bilang "careless betullah, macam mana nak hidup tak ada henfon"

baru ku sadar sekali lagi.

senarai nombor telefon patient. macam mana nak kerja satu minggu kalau tak panggil patient. tak semua nombor ada di status dan medical record patient.

menggagau mencari siapa saja manusia yang boleh dititipkan.

nol.

dan tanpa kita sedar. walaupun kita susah nak mengaku, kita manusia. memang mudah bergantung kepada sesuatu

tidak kira kepada manusia lain mahupun benda.

bergantung kepada benda, hidup jadi mati. bergantung pada manusia bersedialah untuk menjadi abdi yang boleh diinjak-injak hinggal ke paras yang paling hina

percayalah, rezeki itu datang hanya dari Allah. bukan dari manusia

biar hilang harta dari hilang harga diri




***

Perumpamaan orang-orang yang mengambil pelindung-pelindung selain Allah adalah seperti laba-laba yang membuat rumah. Dan sesungguhnya rumah yang paling lemah adalah rumah laba-laba kalau mereka mengetahui (29:41).


p/s: terima kasih kepada semuaaaaa yang membantu
F, FZ, adik A dan adik A haha =p

3 comments:

yazara said...

huhuhuhu...terharu bile disebut adek yang disayangi..^_^sreett2, buang hingus..

NorAthina said...

:P takde hingus pun cik yazara :P:P:P apapun maaf sangat sebab caca merba malam tu. Asalnya boleh je saya keluar sendiri ke stesen asya, tetapi saya tersangatlah mengantuk pada malam tersebut. Aseeef!

Liyana said...

yazara: nah, tisu. hehe ambik ni virtual hug

athina: jazakillah khair titititina~ =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...